Betreft het TRE Training Programma


TRE is ontworpen om grote groepen mensen te helpen, die een ervaring hebben meegemaakt varierend van milde stress tot ernstige trauma's. David Berceli heeft altijd TRE gepresenteerd als een "self-help tool" voor personen die misschien geen toegang hebben tot therapie of andere vormen van ondersteuning. Ook zijn er veel mensen die geen therapie nodig hebben, maar die gewoon een zelfhulp-methode willen om hun eigen dagelijkse stress te reguleren. Hoewel, voor sommige mensen is dit misschien niet zo makkelijk. Soms hebben personen die herstellen van stress, angst of trauma diepere emotionele en psychosomatische problemen en hebben zij daarbij professionele begeleiding nodig. In dat geval moet TRE niet beschouwd worden als een stand-alone-methode. Het beste zou zijn om de oefeningen op te nemen in een therapeutische sessie, zodat je de juiste begeleiding en hulp kan krijgen bij het loslaten van diepe emoties.


David Berceli, Ph.D. is een internationaal expert op het gebied van trauma-interventie en het oplossen van conflicten. Hij is ook de energieke en creatieve oprichter en hoofd van de Trauma Recovery Services (1998). De afgelopen 22 jaar heeft hij gewoond en gewerkt in negen landen, alwaar hij trauma relief workshops en het ontwerpen van herstelprogramma's voor de internationale organisaties over de hele wereld realiseerde. Dave heeft gewoond en veel gewerkt in Israël / Palestina, Soedan, Oeganda, Kenia, Jemen, Egypte en Libanon. Vloeiend in engels en arabisch, brengt David een scherp inzicht in de verwevenheid en dynamiek van religie en etnische gebruiken en heeft hij specifieke processen om mensen in staat te stellen om zowel persoonlijke trauma's als genezing en verzoening te brengen tussen diverse groepen. B.v. in een groep zowel Israeli's als Palestijnen gezamenlijk de TRE te leren.

Hij is de maker van een revolutionaire en unieke serie van Trauma/ Tension Releasing Excersises (TRE), die de diepe chronische spanning  bevrijden, die ontstaan zijn in het lichaam tijdens een traumatische ervaring. David blijft betrokken bij trauma herstelprogramma's, niet uitsluitend in het belang van het verminderen van het lijden veroorzaakt door een trauma, maar omdat hij heeft ingezien, dat het werken aan je trauma's unieke mogelijkheden van transformatie in zich hebben, als je met TRE doorgaat na het initiële herstelproces. TRE is ook zeer geschikt om preventief te doen. Zo is David momenteel betrokken bij een project om de amerikaanse soldaten, die naar Afganisthan uitgezonden worden voor hun vertrek TRE te leren in de hoop dat zij bij thuiskomst geen of minder last hebben van het Post- Traumatische- Stress- Syndroom.