Integreren

Integreren van TRE in een therapeutische setting:

Hoe kan je TRE gebruiken als een therapeutisch instrument om angst, woede, stress, spanning en posttraumatische klachten te verminderen?
Het kan gebruikt worden als een therapeutisch instrument, omdat deze symptomen soms moeilijk te behandelen zijn. Deze symptomen lijken onoverkomelijk. Je kan als therapeut invloed uitoefenen op de stressvermindering, door het lichaam te laten werken (body-work).

Waarom kan regelmatige TRE helpen conflicten op het werk te verminderen en de samenwerking te bevorderen?
Conflicten worden veroorzaakt door stress en gespannen situaties, zowel op het werk als thuis. Mensen die rustig en ontspannen zijn, komen niet snel in conflictueuze situaties. Echter, het dagelijks leven daagt ons voortdurend uit en valt onze ontspannen toestand aan. Regelmatig gebruik van TRE vermindert voortdurend het niveau van de dagelijkse stress en angst in het lichaam, wat leidt tot een meer ontspanning van lichaam en geest. Dit kan leiden tot verminderde conflicten op alle niveau's.

Hoe werkt TRE ondersteunend voor yoga, meditatie, trainingen en spirituele oefeningen?
Oefeningen, trainingen en yoga verminderen vaak de spanning in de spieren en verhogen de kracht en flexibiliteit. Veel spanningspatronen en samentrekkingen van de spieren vinden diep in het lichaam plaats, zonder dat we dat ons bewust zijn. TRE openbaart deze minder bewuste, maar wel duidelijk aanwezige spanningspatronen. De samentrekkingen, (het trillen), ontspannen de spieren op dit diepere niveau. Als dit plaatsvindt, krijgt het lichaam meer flexibiliteit en veerkracht. Dit toegenomen bewustzijn van een  'jezelf beter voelen'  manifesteert zich zowel op lichamelijk, als op geestelijk c.q. spiritueel niveau. Zodra er een dieper bewustzijn is van jezelf, is er een natuurlijke dieper gevoel van verbondenheid met anderen en het 'Universum'.